Hvorfor tannturisme i Ungarn?

Termalvann og lavere prisnivå har ført til at helseturisme har eksistert et halvt århundre i Ungarn. På starten av 2000-tallet spredde tannturismen seg til Norge i organisert form. Og det var altså i 2006 at grunnlegger av OralCare, Inge Meisal, tok sine første steg på en ungarsk tannklinikk.

Det har blitt mange tilbydere i markedet og mange destinasjoner etter hvert. For norske pasienter velger de fleste å holde seg i Europa og det er også et krav for å oppnå refusjon fra HELFO, for den som har rett til det. Noen behandlingsformer krever flere steg med ventetid mellom og da kan det være trasig om man må reise til andre siden av kloden hver gang.

Ungarn har gode og anerkjente universiteter. Mange norske leger, tannleger og veterinærer reiser hvert år til Ungarn for å ta sin utdanning her.

Ungarn er et land som henger etter prisutviklingen ellers i Europa. Det er derfor et yndet land for skandinaver, med billig og god mat og drikke. Bare to timers flytur unna gjør dette at Ungarn står sterkt som destinasjon for turisme og tannturisme.

Termalbad hos Szechenyi baths.