Hvorfor tannturisme i Ungarn?

Hvorfor tannturisme i Ungarn?

Termalvann og lavere prisnivå har ført til at helseturisme har eksistert et halvt århundre i Ungarn. På starten av 2000-tallet spredde tannturismen seg til Norge i organisert form. Og det var altså i 2006 at grunnlegger av OralCare, Inge Meisal, tok sine første steg på en ungarsk tannklinikk.

Det har blitt mange tilbydere i markedet og mange destinasjoner etter hvert. For norske pasienter velger de fleste å holde seg i Europa og det er også et krav for å oppnå refusjon fra HELFO, for den som har rett til det. Noen behandlingsformer krever flere steg med ventetid mellom og da kan det være trasig om man må reise til andre siden av kloden hver gang.
Ungarn har gode og anerkjente universiteter. Mange norske leger, tannleger og veterinærer reiser hvert år til Ungarn for å ta sin utdanning her.
Ungarn er et land som henger etter prisutviklingen ellers i Europa. Det er derfor et yndet land for skandinaver, med billig og god mat og drikke. Bare to timers flytur unna gjør dette at Ungarn står sterkt som destinasjon for turisme og tannturisme.

Hvordan er det egentlig å være tannturist?

Å være tannturist blir gjerne noe helt annet enn man så for seg. Kanskje ser man for seg å tilbringe dager og timer på tannklinikken. Men overrasket blir de fleste når de opplever det motsatte.
Hvorfor må du da være så lenge? Vel, du forstår mye av tiden er venting; venting på at kroner skal bli laget. Venting på proteser blir produsert. Venting at behandlingen kan skal fortsett.
Og ventingen; ja, den tilbringer du i herlige Budapest på spa, på termalbad, restaurant osv.

Hvem passer til å være tannturist?

Alle som ønsker å spare penger på å gjøre behandling i Budapest.
Alle som ønsker å konsentrere behandling og bli ferdig.
Alle som ønsker å fordelen med en ferietur samtidig.
Alle som ikke har tannlegespesialister i sitt nærområde.
Alle som er friske og som kan gjennomføre en reise.

Reiselengde for tenner

Implantat og faste midlertidige tenner

4 dager fra søndag til torsdag.

2-44 dager

Ny langtids tannerstatning på implantat:

10 dager, fra søndag til onsdag uken etter

2-410 dager

Reiselengde for tenner

6 dagers tur, fra søndag til lørdag/søndag

2-46 dager

Over 10 stk tannkroner

10 dager, fra søndag til onsdag uken etter

2-42-4 dager

Annen behandling

10 dager, fra søndag til onsdag uken etter

2-42-4 dager

Slik pleier en tanntur å fortone seg

01

Søndag

De fleste reiser til Budapest på søndag. På flyplassen blir du hentet og kjørt til hotellet. Etter innsjekking finner du en god restaurant og slapper av resten av ettermiddagen og kvelden.

03

Onsdag

Midt i oppholdet, typisk onsdag, er det inn på klinikken for å gjøre en prøve. Dette tar ikke lang tid.

05

Lørdag

Lørdag morgen kommer taxi på hotell og kjører deg til flyplassen.
Bedre måte å gå til tannlegen på, ja, det skal du lete lenge etter!
Så klart skjer ikke alle turer nøyaktig slik som dette. Det er helt avhengig av hva du skal gjøre. Men for flesteparten som skal sette kroner på tennene sine, er det slik det foregår.

02

Mandag

På mandag morgen blir du hentet av taxi og kjørt til klinikken (så lenge du ikke bor på hotell i gangavstand fra klinikken da).
På første time går du og tannlegen gjennom dine ønsker og hva som er tenkt utført, samt prisen på dette. Hvis røntgen ikke er tatt enda, blir dette gjort nå.
Deretter starter behandlingen og mesteparten blir utført nå. Om det er kroner som skal settes på tenner, blir tennene preparert (slipt til), det tas avstøpning og midlertidige kroner settes på.
Etterpå kan du du oppleve Budapest, være turist og dra nytte av lavt prisnivå på mat og drikke, museer, slott, spa og termalbad for å nevne noe. Her er det mye å oppleve til et prisnivå lommeboken blir glad for.

04

Fredag

Midt i oppholdet, typisk onsdag, er det inn på klinikken for å gjøre en prøve. Dette tar ikke lang tid.

Contact

Ta kontakt med oss

Interessert i tannbehandling i utlandet?
Ring oss på 94 00 41 60 eller send inn skjema så tar vi kontakt med deg. Vi som svarer deg er norsk, derfor ønsker vi gjerne at du skriver til oss på norsk.