Slik betaler du for tannbehandlingen i Budapest

Det er tre måter å betale for tannbehandling ved OralCare i Budapest:

1. Bankoverføring (foretrukket betalingsmåte)

Bankoverføring til OralCare Hungary i Ungarn. Bankoverføring MÅ avtales på forhånd. Husk at dette er betaling til utland og ikke som vanlig regningsbetaling. Bankoverføringen kan ta 2-4 dager.

Mottaker: OralCare Hungary Kft.
Addresse: Margit körut 48, H-1023 Budapest, Hungary
IBAN (kontonr): HU06116000060000000066269348
SWIFT/BIC: GIBAHUHB
Fakturavaluta: NOK (Norske kroner) – det beløpet som behandlingen skal koste.
Hvis banken spør (eller det er et valg i din nettbank) om overføringsvaluta (som mottaker bruker), velger du HUF (Ungarsk forint).

Hvis du har spørsmål om hvordan du betaler til utlandet i din nettbank, må du kontakte banken din. Dette kan være forskjellige fra bank til bank.

Fordel: Ingen forskjell i valuta. Men det kan hende din bank tar et fast gebyr.

2. VISA eller Mastercard

Med VISA/Mastercard må du være oppmerksom på valutaforskjeller. Grunnet bankgebyrer utenfor vår kontroll, er det forskjell mellom behandlingssum og det som faktisk blir trukket fra din konto. Vi bruker dagens valutakurs fra den ungarske sentralbanken. Gebyret kan være fra 3 – 10 % avhengig av kort og gebyrer.

Ulempe: Det er forskjell på beløp som blir trukket fra din konto og det du tror du skal betale, men dette er ikke noe vi kan gjøre noe med.

3. Betaling med kontanter

OralCare tar imot kontant betaling, NOK (norske kroner) eller HUF (Hungarian forint). Du kan ta med deg 24.999 kr i kontanter ut av Norge. Over 25.000 kr må deklareres til Tolletaten før reise. Det er mulig å forskuddsbetale på klinikken i Budapest, slik at du slipper å passe på pengene til du er ferdig.

Fordel: Ingen transaksjonskostnader.

Ulempe: Det kan være gebyr ved uttak av kontanter fra bank/minibank, og at det også her kan forekomme valutaforskjell.

4. Betaling til norsk kontonummer

Dette er en kriseløsning. Må man bruke denne løsningen, må man betale 100 kr ekstra i omkostninger.

Konsultasjon i Norge

Vi anbefaler en konsultasjon i Oslo, Trondheim eller Tromsø, slik at det kan lages en behandlingsplan med pris før du kommer til Budapest. Da vet du før din reise hvor mye behandlingen er forventet å koste, og ikke minst hva som er nødvendig å gjøre med tennene. Det er da mulig med forskuddsbetaling via bank. Hvis du ikke ønsker det, kan du betale med kort eller kontant på klinikken i Budapest.