All on 4
Kortere tid til faste tenner, selv med lite kjeveben
For godt til å være sant? Nei, faktisk ikke. Det gjelder bare å ta i bruk metodene som finnes.
Metoden finnes.
Og den har vært i bruk i mange, mange år.
Men; la oss ta det fra starten av.
Når vi skal behandle en tannløs, eller snart tannløs kjeve, med implantat, ønsker vi å:
Gi faste tenner så raskt som mulig
Unngå sinusløft/benaugmentasjon (legge inn benmasse)
Plassere implantatene på de riktige stedene
Sette inn størst mulig implantat
Unngå ujevnt press på implantat fra løs protese i helningstiden
Og her kommer All on 4-metoden til sin rett. Ved å gjøre noe så enkelt som å sette implantat på skrå, kan vi oppnå alt dette.
Er du en kandidat til All on 4?
Så og si alle, med normal god helse, kan få All on 4. Sliter du med manglende tenner, bruker protese som ikke sitter eller er snart tannløs, kan denne behandling gi deg faste tenner igjen, selv med dårlig utgangspunkt på benvolum.
Ofte stilte spørsmål
Gjør det vondt?
Selve operasjonen gjøres under det man kaller vanlig «tannlegebedøvelse» og er smertefri.
Etter operasjonen får man utskrevet smertestillende tabletter, som brukes ved behov. Mange opplever at de ikke trenger å bruke slik tabletter i det hele tatt.
De som har ubehag etter operasjonen beskriver dette som press, dunking eller sårt i munnen. Disse plagene er forventet å gå over innen et par døgn.
Rett etter operasjonen vil du oppleve minimalt med ubehag siden du fortsatt er bedøvd. I de påfølgende dagene vil du kunne oppleve hevelse, blødninger, kjenne press eller mild smerte, som de fleste også tolererer uten å bruke smertestillende tabletter. Blir det trukket tenner samtidig med innsetting av implantatene, kan det være dette du kjenner etterdønningene av etter operasjonen. De som er helt tannløse når de får All on 4, kjenner ofte ingen ubehag etter operasjonen.
Komplikasjonsrisiko
De siste 10 årene hvor All on 4 har blitt brukt, er det høy suksess på behandlingen. Det er flere studier som viser suksessrater fra 95% til 99 %.
Langtidssuksess med implantat avhenger i stor grad av pasientens egen evne til å ivareta renhold på daglig basis og jevnlig oppfølging hos tannlege. Om pasienten ikke opprettholder dette nivået og følger tannlegens råd, kan man oppleve å befinne seg i den situasjon at implantatene får problemer, som f.eks. bentap og til slutt løsne helt.
OralCares egne pasienter viser samme situasjon. Den komplikasjonsrisikoen som det er størst sjanse for skjer, er at du brekker av en tann på tannerstatningen. Dette er først og fremst et estetisk problem og ikke en komplikasjon som påvirker implantatene. Dette ordner vi raskt og enkelt på klinikken.
Ønsker du å vite mer om dine muligheter? Skriv til oss eller ring oss.